Do góry
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. ×
Carpatia Biznes > Poradnik

Poradnik

Meble do restauracji – w jaki sposób wybrać odpowiednie?

Meble do restauracji – w jaki sposób wybrać odpowiednie?

Odpowiednie wyposażenie, dodatki i meble do restauracji, kawiarni, bistro czy innego rodzaju lokalu gastronomicznego są równie istotne, jak oferowane menu. Dzięki nim właściciel może stworzyć właściwy klimat wnętrza. Lokal nieprzytulny, pozbawiony indywidualnej atmosfery nie będzie się raczej cieszył popularnością i częstymi odwiedzinami wśród miłośników dobrej kuchni. W jaki sposób wybrać umeblowanie, które będzie nie tylko solidne i trwałe, ale również estetyczne?

1.    Wybieramy meble do restauracji
2.    Jakie podstawy i nogi do stołów będą odpowiednie w restauracyjnych meblach ogrodowych?

Wybieramy meble do restauracji

Trudno wyobrazić sobie kawiarnię czy bar bez stołów i krzeseł, dlatego wybierając meble do restauracji, należy skupić się przede wszystkim na nich. Ważne, by były one wygodne, a przy tym wysokiej jakości i wytrzymałe. Nie mogą przecież rozpaść się po krótkim czasie używania – powinny przetrwać duże obciążenia, częste przenoszenie i składanie, huśtanie się klientów na nogach krzeseł itp. Muszą więc być trwałe i solidne, a równocześnie charakteryzować się świetnym wyglądem. Nowoczesne, designerskie meble, najlepiej od włoskich producentów (produkty te cieszą się bowiem szczególną renomą i doskonałą jakością) nadadzą oryginalnego klimatu każdemu lokalowi i w pozytywny sposób wyróżnią go spośród setek podobnych miejsc. Istotne jest także, by meble były łatwe w utrzymaniu czystości. Jest to ważne nie tylko ze względów sanitarno-higienicznych, ale też estetycznych – klienci zwracają szczególną uwagę na czystość stolików, krzeseł czy kanap w odwiedzanych lokalach.

Wielu właścicieli barów i restauracji typu bistro rezygnuje z tradycyjnych mebli na rzecz lad z długimi blatami i hokerów, czyli taboretów na wysokich nogach. Takie rozwiązanie sprawdzi się jednak tylko w miejscach, do których goście przychodzą po to, by coś szybko zjeść w przerwie na lunch czy też wypić lampkę wina lub kawę.

Jakie podstawy i nogi do stołów będą odpowiednie w restauracyjnych meblach ogrodowych?

Wybierając natomiast umeblowanie do restauracyjnego ogródka, trzeba przede wszystkim wziąć pod uwagę jakość nóg i podstawy do stołów. Najlepiej zdecydować się na modele wyposażone w aluminiowe lub metalowe podstawy pod blat oraz nogi do stołów, które zapewnią dużą trwałość mebli również w czasie niekorzystnej pogody, np. deszczu. Dobrze sprawdzą się także meble wykonane z naturalnych materiałów, np. wikliny. Są one lekkie i łatwe w przenoszeniu.

Aktualna oferta mebli do restauracji oraz kawiarnianych ogródków jest tak duża, że bez trudu znaleźć można nie tylko solidne, ale i nowoczesne oraz estetyczne wizualnie modele.

Materiał zewnętrzny


Nasi partnerzy:

Promuj swoją firmę!

Zarejestruj się!

Jesteś kreatywny?

Zarejestruj się!

© Copyright 2014 PROPAGANDA Sp. z o.o.
Polityka Prywatności / Regulamin